اخبار سلامت

تاثیر امگا ۳ در کاهش مرگ و میر ناشی از فیبروز ریوی

رژیم غذایی سرشار از اسیدهای چرب اُمگا ۳ که در آجیل و ماهی های چرب وجود دارد، احتمالا موجب کُند شدن پیشرفت فیبروز ریوی می شود.

به گزارش مجله سلامت دکتر بهشتیان به نقل از مهر، در  این مطالعه سلامت ۳۰۰ بیمار مبتلا به بیماری بینابینی ریه(دسته‌ای از بیماری‌های تنفسی که شامل فیبروز ریوی است)، توسط محققان مورد ردیابی قرار گرفت. اکثر این افراد، فیبروز ریوی “ایدیوپاتیک”؛ به معنای ناشناخته بودن علت دقیق بیماری داشتند و بیشتر آنها مرد بودند؛ چرا که مردان بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند.

در این مطالعه، آزمایش خون برای سنجش میزان دریافت اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی هر بیمار گرفته شد. در این رابطه دکتر «جان کیم»، متخصص ریه و مراقبت‌های ویژه از دانشگاه ویرجینیا گفت: ما دریافتیم سطوح اسیدهای چرب امگا ۳ بیشتر پیش بینی کننده نتایج بالینی بهتر در فیبروز ریوی است.

بر اساس این گزارش، در این مطالعه به طور خاص، ریه افرادی که سطوح بالاتری از این ماده مغذی را داشتند، بهتر می‌توانست دی اکسید کربن و اکسیژن را مبادله کنند؛ فرآیندی که برای زندگی ضروری است. این مطالعه نشان داد که آنها همچنین بهتر می‌توانستند بدون نیاز به پیوند ریه زنده بمانند.

هنوز مشخص نیست که امگا ۳ چگونه این مزیت را فراهم می‌کند یا اینکه آیا مصرف بیشتر این مواد مغذی موجود در غذا یا مکمل‌ها به بیماران کمک می‌کند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که اسیدهای چرب می‌توانند نتایج را برای افرادی که با بیماری قلبی، لخته شدن خون و حتی برخی سرطان‌ها مبارزه می‌کنند، بهبود بخشد.

به گفته کیم در مورد فیبروز ریوی، نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد تا مشخص شود که آیا اسیدهای چرب امگا ۳ خاصی وجود دارد که ممکن است مفید باشند و اگر چنین است، مکانیسم‌های اساسی آنها چیست.

لازم به ذکر است که فیبروز ریوی یک بیماری بالقوه کُشنده است که در آن بافت ریه به مرور زمان زخم و سخت می‌شود. این بیماری که اغلب با سیگار کشیدن مرتبط است، عملکرد ریه را مختل می‌کند؛ به طوری که بیماران دچار تنگی نفس، ضعف و ناتوانی می‌شوند.

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
guest
0 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا