خواص خوراکی هادپارتمان تغذیه

آیا با خواص بابونه آشنا هستید؟

بابونه از قدیمی‌ترین گیاهان شناخته شده برای انسان است. گل‌های بابونه خشک شده دارای ترپنوئیدها و فلاونوئیدهای است که به این گیاه خاصیت درمانی می‌بخشند. در این مطلب می‌خواهیم راجع به خواص بابونه صحبت کنیم. در این مطلب از دپارتمان تغذیه کلینیک سلامتی شما را با خواص بابونه آشنا می کنیم.

خواص بابونه و ارتباط آن با درمان بیماری‌ها

فرآورده‌های بابونه به بهبود بیماری‌هایی مانند تب یونجه، التهاب، اسپاسم عضلانی، اختلالات قاعدگی، بی‌خوابی،  زخم‌ها، اختلالات گوارشی، دردهای روماتیسمی و هموروئید کمک می‌کنند. از بابونه بیشتر به‌صورت چای استفاده می‌کنند و از برگ‌های خشک شده به‌عنوان دمنوش در بین مردم بسیار پرطرف‌دار است.

بابونه در طب سنتی دارای جایگاه ویژه‌ای است. البته افرادی که به گیاهان خانواده ابروسیا، گل داوودی، گل همیشه‌بهار، بابونه و سایر گیاهان دارویی حساسیت دارند باید مراقب باشند که با مصرف بابونه دچار آلرژی نشوند.

۸ خاصیت مهم از خواص بابونه

منبعی غنی از آنتی‌اکسیدان

اجزای اصلی آنتی‌اکسیدانی بابونه گروه ترپنوئیدی آنتی‌اکسیدان‌ها از جمله مشتقات کامازولن و استیلن هستند. این ترکیبات به دلیل اینکه ناپایدار هستند اغلب به شکل روغنی نگهداری می‌شوند. ترکیبات اصلی دیگری که در این گیاه وجود دارد شامل فلاونوئیدها، از جمله آپیژنین، کورستین، پاتولتین و همچنین گلوکوزیدهای مختلف است.

این ترکیبات با رادیکال‌های آزاد مقابله می‌کنند و از سرعت جهش سلولی کم می‌کنند. خاصیت آنتی‌اکسیدانی بابونه برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی، کاهش میزان اختلالات خلقی، کاهش درد و تورم، و سلامت پوست، مو، ناخن، دندان و چشم بسیار مناسب است.

مقابله با اضطراب و افسردگی از مهمترین خواص بابونه

چای بابونه و یا روغن آن دارویی عالی برای مبارزه با افسردگی و درمان استرس است. بخور بابونه باعث ایجاد آرامش بسیار زیادی می‌شود به همین دلیل است که در بسیاری از شمع‌ها و خوشبوکننده‌ها از اسانس بابونه استفاده می‌کنند.

بخور بابونه مستقیماً بر روی مغز کار می‌کند و تنش و استرس را از فرد دور می‌کند. عطرها بر قسمت بویایی مغز تأثیر فراوانی دارند و به همین دلیل توصیه می‌شود برای استرس و افسردگی از اسانس بابونه استفاده کنید تا درمان بهتری داشته باشید.

کمک به هضم غذا از خواص بابونه

بابونه یک مسکن قوی برای دستگاه گوارش است و بیماری‌های مانند اختلالات مختلف گوارشی، از جمله گاز، علائم رفلاکس اسید، سوءهاضمه، اسهال، بی‌اشتهایی، بیماری حرکت، حالت تهوع و استفراغ را بهبود می‌بخشد.

برای این مشکلات می‌توانید از دمنوش بابونه، عصاره و یا اسانس آن استفاده کنید. به دلیل اینکه مغز و روده مستقیماً باهم در ارتباط هستند و بابونه خاصیت آرام‌بخش نیز دارد همین امر باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش فرد نیز می‌شود.

کاهش درد و خاصیت ضدالتهابی

ترکیب بابونه با سایر غذاها برای کاهش علایم درد، احتقان، تورم و قرمزی استفاده می‌شود. همچنین در کاهش تورم صورت، تحریکات پوستی، دندان‌درد، درد ناشی از عفونت‌ها و مشکلات زمینه‌ای التهاب مؤثر هستند. برای این درمان از عصاره بابونه در لوازم آرایشی برای پوست و خمیردندان بسیار استفاده می‌کنند.

ممکن است به مبارزه با سرطان مفید باشد

بابونه می‌تواند رشد تومورهای سرطانی را متوقف کند. این کار به‌وسیله آنتی‌اکسیدان بابونه به نام آپیژنین انجام می‌شود و به مبارزه با سرطان‌های پوست، پروستات، سینه و تخمدان کمک می‌کنند.

درمان احتقان

برای این کار عصاره بابونه را به اسپری‌های تنفسی اضافه می‌کنند تا در درمان احتقان و گرفتگی نفس کمک کند. برای زمانی که سرماخورده‌اید و یا بیماری تنفسی دارید از چای بابونه استفاده کنید. غرغره چای بابونه باعث کاهش التهابات مخاطی نیز می‌شود.

سلامتی پوست

بابونه برای برطرف‌کردن جوش و جای جوش و پوست خشک بسیار مفید است. می‌توانید از روغن بابونه برای این کار استفاده کنید. قرن‌های زیادی است که از بابونه برای درمان زخم‌ها، اگزما، نقرس، تحریکات پوستی، کبودی‌ها، سوختگی‌ها و آفت‌ها استفاده می‌کنند.

این کار به دلیل وجود فلاونوییدهای موجود در بابونه است.

سلامت لثه و دندان

در مبارزه با انواع عفونت‌های باکتریایی حفره دهان، دندان‌ها و لثه‌ها استفاده از بابونه بسیار مؤثر است. بابونه به کاهش درد ناشی از زخم‌های سرطانی، زخم‌ها و دندان‌درد کمک می‌کند. می‌توان برای این کارها از دهان‌شویه‌هایی که حاوی بابونه با درصد کم هستند استفاده کرد.

برای استفاده از خواص بابونه آن را چگونه تهیه کنیم؟

چای بابونه و خواص بابونه به صورت دمنوش

در طب سنتی پزشکان استفاده از پودرهای بابونه را پیشنهاد می‌کنند؛ زیرا دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار بالایی هستند. باتوجه‌به سلیقه خود می‌توانید بابونه را به‌صورت دمنوش، پودر، عصاره و اسانس تهیه کنید. پودرها باید حتماً حاوی گل‌های بابونه باشند و ساقه و ریشه گیاه نباشد.

برای تهیه چای نیز از برگ‌های طبیعی و یا خشک شده بابونه استفاده کنید تا از تمام فواید آن بهره‌مند شوید.

شما می‌توانید در طول روز یک تا ۴ فنجان چای بابونه برای تسکین دردها و افسردگی بنوشید.

سخن نهایی

در این مطلب به خواص بابونه و چگونگی تأثیر آن بر سلامتی صحبت کردیم. امیدواریم خواندن این مطالب برای شما مفید باشد و به شما در شناخت بهتر بابونه کمک کند. گیاه‌درمانی سال‌های زیادی است که رایج شده است و بابونه از جمله گیاهان دارویی معروف با خاصیت‌های فوق‌العاده عالی است.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

  • 54321
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱۲۸ رای
منابع
nihmedicalnewstodaywebmd
guest
1 دیدگاه
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
محمد
محمد
1 سال قبل

سلام . به نظرم این عکس که گذاشتید بابونه غیر خوراکی هست و به شدت تلخ هست و بیشتر برای استفاده خارجی و پوستی استفاده میشه ما در فارس بهش میگیم بابونه گاوی . بابونه خوراکی همون بابونه شیرازی هست، موقع خرید بگید بابونه شیرازی . مطالب خوب و مفید بود ، ممنون

دکمه بازگشت به بالا